Website laten maken

Om effectief te zijn, moeten websites multifunctioneel zijn in het ontwerp. Ze moeten gebouwd worden als een huis: beschermen tegen de elementen, zorgen voor een comfortabele woonruimte met voldoende opslag, voldoen aan de basisbehoeften, enz. Uw website moet worden ontworpen om de gebruikersverwerving, de liftverband te verbeteren en u te helpen klanten te behouden.

1. Focus op gebruikers typen, niet koper personages

Koperpersonen zijn voornamelijk bedoeld om marketingberichten en advertentie kopiëren uit te sluiten. Om de ideale gebruikerservaring te creëren hoeft u niet te weten wat "klant Lisa" specifiek vindt of wat haar pijnpunten zijn. U hoeft echter niet te weten welke gebruikerstypen u richt en hoe ze browsen en winkelen, welke apparaten ze gebruiken en hoe ze uw producten vinden en gebruiken. Maak uw ervaring rond die segmenten van de gebruikerstype, in plaats van koperpersonen. U kan natuurlijk ook gewoon een website laten maken. Dit scheelt veel in tijd!

2. Maak eenvoudige ervaringen

Klanten moeten zich onmiddellijk verloofd voelen. Houd uw interface schoon en eenvoudig en omarme witte ruimte. Dit nodigt hen uit om uw site op zichzelf te verkennen in plaats van hen te dwingen om te zoeken naar wat ze zoeken onder rommelige ontwerpen met te veel opties die voor hun aandacht richten. Bekijk ook even deze blog over webdesign.

3. Ontwerp als Fisher-Price

Wanneer u de gebruikerservaring verfijnd bent, streeft u naar iets dat voelt alsof u interactief bent met grote Fisher-Price speelgoed. Dit betekent het creëren van grote elementen met vereenvoudigde ontwerpen, duidelijke kopie die zelfs een kind kon begrijpen en handelen, beknopte richtlijnen (en call-to-action).

Dit soort ervaring werkt perfect op elk apparaat, vooral op mobiel waar grotere elementen zorgen voor een eenvoudiger navigatie. Bent u ook op zoek naar een webdesigner antwerpen ? kijk hier dan eens

4. Ontwerp voor beperkt vastgoed

Elke keer dat u een gebruikerservaring creëert, moet u zich afvragen of dit de manier is waarop u wilt dat het op mobiel functioneert. Hoe zou het kijken op een smartphone versus een tablet? Als u op een bureaublad bent ontworpen, moet u zorgvuldig overwegen hoe het in een mobiele instelling kan vertalen.

U kunt een betere ervaring garanderen door eerst voor mobiele gebruikers te ontwerpen, zodat u compatibiliteit en een meer aantrekkelijke ervaring in het algemeen kunt verzekeren.

5. Vertrouw niet op je gevoelens

Neem nooit aan dat uw gebruikerservaring perfectie heeft bereikt, simpelweg omdat u persoonlijk denkt dat het er goed uitziet en het deed goed als u het in een testomgeving door de gang legt. Een mooie blog kan u onder andere hier ook vinden over website laten maken antwerpen. Hoe u of uw team de ervaring opkijkt, kan heel anders zijn dan een klant die het voor het eerst ziet.

Test altijd de ervaring met buitenstaanders. Je kan hier zo'n voorbeeld zien op de site van liften voor ringland Er zijn een aantal diensten die uw gebruikerservaring met de werkelijke consument testen. Hun reacties, reacties en activiteiten worden geregistreerd tijdens de interactie met uw site en / of app, zodat u feedback kunt bekijken en de nodige wijzigingen kunt aanbrengen.

6. Meng je inhoud op

Mensen zijn op verschillende manieren bezig, en sommigen reageren beter op bepaalde soorten inhoud dan anderen. Door het testen kunt u de juiste balans vinden tussen diepgaande video of animaties, afbeeldingen en geschreven inhoud op uw productpagina's en blogs. check http://technologics.skynetblogs.be/archive/2017/05/30/tips-om-een-website-te-laten-maken.html

Blijf doorgaan met het verfijnen, diversifiëren en testen van uw inhoud met publiek om te zien hoe variaties in uw inhoud het engagementsniveau veranderen. U kunt ontdekken dat statische beelden minder effectief zijn, maar animatie en live video winnen met uw doelgroep.

7. Laat de kopie zingen

U zou moeilijk zijn om een ​​betoverende gebruikerservaring te ontwikkelen die op geen enkele wijze kopieën heeft gebruikt. Of u nu minimaal kopie of langformaat inhoud gebruikt, moet ervoor zorgen dat het overtuigend is en de gebruiker ertoe verbindt om verloofd te blijven.

Elk woord dient een doel te dienen door vooruitzichten te bewegen via de ervaring naar een conversie voor website laten maken

8. Integreer sociale media zoals google plus

Maak het gemakkelijk voor uw publiek om producten te promoten, inhoud bij te dragen (zoals beoordelingen en gedachten) en omgaan met andere klanten binnen uw trechter. Amazon doet dit via Q & A segmenten en commentaar secties. Sociaal bewijs gaat veel verder naar betere betrokkenheid en conversies met potentiële klanten.

9. Personaliseer de ervaring

Maak klanten waardevol door hen direct te vragen om feedback, terwijl ze op je site staan. In plaats van klanten af ​​te sluiten met een opt-in, terwijl ze proberen te vertrekken, overwegen een exit intent survey te creëren die hen vraagt ​​om een ​​paar korte vragen over de ervaring te beantwoorden. Gebruik deze klantinzichten om de UX van uw site verder te verbeteren.

10. Aanbod aanpassen

Tumblr is natuurlijk ook altijd handig Aanpassing in elke vorm is een groot deel van het personaliseren van de gebruikerservaring om het voor elke klant meer aan te raden. Dit kan ertoe leiden dat een gebruiker de visuele ervaring van de site kan aanpassen (zoals lay-outopties en dashboardelementen in een online gemeenschap) om de producten die zij kopen aan te passen. Het stelt de gebruiker in staat hun deel van de ervaring met uw merk te bezitten, die hen aanmoedigt om terug te keren naar hun ruimte in de toekomst. Wilt u een website laten maken bij een gespecialiseerde firma? Dat kan natuurlijk ook bij Ozon webdesign.


RECENT POST