Auto opkoper vinden? enkele tips

Stap 1: Bepaal de waarde van het voertuig

Een auto opkoper is soms moeilijk te vinden en soms komt de beslissing om een ​​voertuig privé te verkopen, neer op de hoeveelheid winst die u door de transactie krijgt.

Voordat u kunt beslissen of het proces de moeite waard is of niet, moet u precies weten hoeveel uw auto het waard is.

Enkele bronnen die de huidige marktwaarde van uw voertuig zullen schatten, zijn onder meer:

Kelley Blue Book.

NADA gidsen.

Autotrader.com.

Als uw auto niet zoveel waard is als u dacht, kunt u het in plaats daarvan voor de inruilwaarde in een dealer overwegen.

Stap 2: Verzamel het papierwerk

Als u wacht om deze stap naar het einde van het proces te doen, vind je jezelf aan het scrambelen voor alle benodigde documenten. Een betere benadering is het verzamelen van alles wat u nodig heeft om de transactie af te ronden nadat u heeft besloten uw auto of vrachtwagen privé te verkopen.

Elke staat heeft zijn eigen eisen voor het vereiste papierwerk bij het verkopen van een auto; op deze website vind je ook veel informatie.

U moet de titel ondertekenen en overhandigen aan de nieuwe eigenaar.

Onderhoudsdossiers.

Het bijhouden van geplande onderhoud kan de waarde en betrouwbaarheid van uw voertuig verhogen.

Als je al je onderhoudsdossiers hebt bewaard, geweldig. Als u dat niet hebt, kunt u ze ophalen bij de dealer of de machinist die uw diensten heeft behandeld.

Verkoopverkoop.

Een verkooprekening wordt gebruikt om de voorwaarden te bewijzen in geval van een geschil, en kan u vrijblijvend van bepaalde verplichtingen.

Vrijlating van aansprakelijkheid.

inkoop tweedehands auto's is ook nog zo'n site.

Dit formulier houdt u van aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaan ​​nadat het voertuig is verkocht. Zonder dat zou er sprake kunnen zijn van ongevallen of andere gebeurtenissen die zich voordoen voordat het voertuig onder de nieuwe eigenaar is geregistreerd.

Garantie documenten.

Als de auto nog steeds onder de garantie van de fabrikant staat of een uitgebreide garantie, wilt u deze documenten klaar maken om aan de nieuwe eigenaar te verstrekken.

Als-is documentatie.

Als er geen garanties zijn, maak het duidelijk dat de potentiële eigenaar alle verantwoordelijkheid voor reparaties en schade neemt als het voertuig is verkocht.

U kunt dit soms op de verkoopprijs bevatten. een auto verkopen is nooit simpel.

Stap 3: Krijg de auto klaar

Een schoon voertuig zal aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers en geeft de indruk dat de auto of truck goed is verzorgd.

Voordat u foto's van het voertuig maakt of online plaatst, moet u de binnen- en buitenkant van het voertuig specificeren. Als u dit zelf wilt doen, moet u het volgende doen:

Was en was de buitenkant van het voertuig.

Maak de velgen en banden schoon.

Vervang of was oude vloermatten.

Vacuüm de vloer, stoelen en kofferbak.

Maak de asbakken schoon.

Was de ramen binnen en buiten.

Stap 4: Neem foto's

Zodra de auto schoon en gedetailleerd is, wilt u veel foto's nemen. Dit zal u helpen bij het adverteren van het voertuig en potentiële kopers aantrekken.

Zorg ervoor dat u meerdere schoten uit verschillende hoeken hebt en kies het beste van uw selectie wanneer u uw advertentie maakt. Een paar schoten die u zeker wilt opnemen, zijn:

De buitenkant.

Voorkant.

Achterzijde.

Beide kanten.

Het interieur.

Voor- en achterstoelen.

Trunk.

Dashboard.

Carpets.

Wheels.

Motor.

Advertentie

Stap 5: Zoek een plaats om te adverteren

Om uw voertuig goed te adverteren, moet u een online geclassificeerd service vinden waar potentiële kopers zullen winkelen.

Er zijn tal van mogelijkheden die er zijn, dus we hebben een gids geleverd om uw voertuig te adverteren om u te beginnen.

Stap 6: Een advertentie aanmaken

Het creëren van een goede advertentie is een must om kopers aan te trekken, en het begint met het weten van de details van uw voertuig binnen en buiten.

Aangezien een gedetailleerde beschrijving een goede eerste indruk laat en u meer kopers aantrekt, zult u ervoor willen zorgen dat het zo accuraat mogelijk is.

Zorg ervoor dat u de volgende informatie op zijn minst bevat:

Vraagprijs.

Zorg ervoor dat u de prijs vasthoudt, OBO ("of het beste aanbod"), of een snelle verkoop.

Kilometerstand.

Toestand van het voertuig.

Eventuele geschiedenis van ongevallen of schade.

Wijzigingen of upgrades die zijn gemaakt.

Recente reparaties.

VIN-nummer.

Dit zal de koper helpen om een ​​voertuiggeschiedenisrapport (VHR) voor het voertuig te bestellen.

Aantal eigenaren.

auto opkoper

Stap 7: Scherm Potentiële Kopers

Een goede auto opkoper is B&B cars. Nadat u een advertentie online hebt geplaatst, wees u klaar om te reageren op inkomende vragen. Beantwoord eventuele vragen per e-mail of telefoon, en stel alleen teststations voor serieuze kopers in.

Dit is ook de tijd dat u voor fraude voorzichtig wilt zijn. Leg uw richtlijnen uit om legitieme kandidaten te bepalen. Voordat u uw afspraak stelt:

Vraag naar de volledige naam van de persoon.

Verduidelijkt betalingsvormen die aanvaardbaar zijn.

Controles en geldorders zijn risicovolder, dus als u deze methoden accepteert, zorg ervoor dat u de geld in handen hebt voordat u de titel aanmeldt. Een instagram pagina met mooie foto's van auto verkopen vind je hier.

Zorg ervoor dat de koper weet dat maandelijkse betalingen niet aanvaardbaar zijn.

Er is geen manier om u te verzamelen als een koper besluit om de betaling te stoppen. De google plus pagina van de auto opkoper kan je hier vinden.

Bepaal of de koper in het gebied is.

Nationale of buitenlandse verkoop zal het proces bemoeilijken, vooral als de koper niet van plan bent om eerst naar het voertuig te kijken.

Stap 8: Geef uw verkooppunt

Bezoek ook onze Facebook pagina


RECENT POST